Učinkovite informacijske rešitve

Nahajate se tukaj

TROIA delila izkušnje s področja načrtovanja vzdrževanja strateških sredstev

Oktobra in novembra smo v podjetju TROIA slovenski strokovni javnosti, zbrani na dogodkih IBM Ključ do rešitev ter na 6. Posvetovanju o informatiki v energetiki Slovenije (PIES), predstavili domače dosežke na področju načrtovanja vzdrževanja strateških sredstev.

Kot študijo primera smo uporabili implementacijo planiranja vzdrževanja elektroenergetskih naprav ter vzdrževanja sredstev v podjetju Elektro Ljubljana, ki jih zaradi visoke kompleksnosti obvladujemo z informacijskim sistemom IBM Maximo. V Elektru Ljubljana so omenjeno vzdrževanje pred sistemsko prenovo področja izvajali z različnimi samostojno razvitimi IT-rešitvami, ki pa z razvojem omrežja in storitev niso bile več v celoti kos naraščajoči kompleksnosti in so od podjetja zahtevale vse več človeških in finančnih virov. Z vpeljavo procesa planiranja vzdrževanja strateških sredstev v informacijski rešitvi IBM Maximo Asset Management je podjetje Elektro Ljubljana poslovne procese s področja vzdrževanja skoraj v celoti avtomatiziralo, pospešilo ter jih obenem naredilo bolj pregledne in obvladljive.

V podjetju TROIA bomo v nadaljevanju projekta poskrbeli za kakovostno implementacijo procesa planiranja vzdrževanja strateških sredstev s pomočjo standardnih in lastno razvitih aplikacij, nad katerimi bdi informacijski sistem IBM Maximo. Stranka bo na ta način dosegla bistveno izboljšanje področja vzdrževanja, saj bodo na račun prediktivnega vzdrževanja njeno omrežje in storitve delovali preprosto bolje in še bolj zanesljivo, obenem pa se bodo na račun manjšega števila izrednih posegov znižali tudi skupni stroški vzdrževanja.

Dodajte nov komentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.