Učinkovite informacijske rešitve

Nahajate se tukaj

Zastopstvo podjetja AKCess Pro (AKCP)

Podjetje TROIA je zastopnik družbe AKCess Pro na slovenskem trgu. Gre za družbo z večdesetletno tradicijo na trgu rešitev za spremljanje okoljskih, energijskih in varnostnih parametrov. Danes je družba AKCess Pro največji proizvajalec krmilnikov in druge opreme za merjenje številnih parametrov okolja in infrastrukture, saj je v podjetjih in organizacijah po svetu nameščenih več kot sto tisoč sistemov, ki preprečujejo takšne in drugačne katastrofe ter skrbijo za varnost ljudi v zgradbah.

TROIA kot zastopnik podjetja AKCess Pro v svoje sisteme in rešitve vgrajuje napredne krmilnike in senzorje za spremljanje številnih parametrov. V sodobnih zgradbah upravitelji tako pogosto spremljajo temperature in vlago, med senzorji, ki skrbijo za pasivni del stavbne varnosti pa so tudi detektorji dima ter vode in javljalniki ognja/požara oziroma možnosti poplave.

Prednosti, ki jih prinaša implementacija rešitev AKCess Pro, temeljijo na celovitosti in zanesljivosti strojne in programske opreme. Z implementacijo vrste pametnih senzorjev postane sistem »zaveden«, kar pomeni, da razume okolje okoli sebe in zna pravilno ukrepati v primeru težav. V za poslovanje ključnih objektih in prostorih podjetja navadno skrbno nadzirajo temperaturo in vlago pa tudi možnosti požara ali poplave. Rešitve AKCess Pro stalno spremljajo številne parametre in v primeru zaznanih težav same ukrepajo z varnostnimi ukrepi in/ali obvestijo upravitelja ali pooblaščeno zunanjo službo o težavah. Znajo namreč samodejno vklapljati in izklapljati različne sisteme in naprave, v povezavi s sistemom video nadzora pa upravitelju in drugim službam hitro postrežejo tudi s sliko in drugimi parametri zaznanih težav ter možnostmi njihovega odpravljanja. Videonadzorni sistemi so navadno »na preži« v režimu 24 ur na dan in 7 dni v tednu, zato jim nič ne uide.

Specializacija podjetja AKCess Pro zadeva tudi področje naprednega upravljanja z energijo, kjer visoko avtomatizirani sistemi spremljajo porabo energije in skrbijo za njeno kar najmanjšo porabo. V ta sistem so lahko vključeni najrazličnejši prostori (delovni prostori, strežniške sobe, hodniki), kjer sistem pametno upravlja tako z osvetlitvijo kot klimatizacijo in seveda vsemi drugimi porabniki energije.

Podjetje TROIA je v letu 2013 rešitve naprednega monitoringa okolja in opreme implementiralo v družbah ELES in Lek/Sandoz.

Dodajte nov komentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.