Učinkovite informacijske rešitve

Nahajate se tukaj

IBM Maximo Asset Management 7.6 – preprosto boljši

Vzdrževalci sistemov in aplikacijskih rešitev so decembrska darila letos prejeli malce prej. IBM je namreč izdal novo različico programskega paketa Maximo Asset Management 7.6, ki prinaša močno izboljšano uporabniško izkušnjo, tako z vidika hitrosti delovanja kot enostavnosti uporabe. Velik napredek je opazen na področju sočasnega dela več uporabnikov ter prikazu podatkov in analiz, skrbniki IT pa bodo veseli dodatnih poenostavitev upravljanja.

Nove funkcije in zmožnosti v izdelku Maximo Asset Management 7.6 pripomorejo k doseganju večje učinkovitosti pri upravljanju sredstev v organizaciji, saj ponujajo izboljšave v uporabnosti, integraciji, nameščanju in poslovnem obveščanju.

Oblikovalske izboljšave uporabniškega vmesnika so praktične narave. Grafična podoba podpira funkcijo prikazovanja dodatnih informacij, ko z miškinim kazalnikom drsimo preko posameznega področja na zaslonu – brez potrebe po klikanju. Navigacija v aplikaciji je olajšana še s stransko ukazno vrstico in različnimi »drobtinicami«, ki v obliki novih pisav, barv ter sloga aplikacij ustvarijo povsem nov videz in občutek dela. Piko na i postavlja geografska vizualizacija naprav, virov in delovne sile na zemljevidu (podprti so zemljevidi Google, Bing, Esri ...). Upraviteljem so tako vedno na voljo kritične informacije o dogajanju, izboljšano pa je tudi delo z delovnimi skupinami.

Maximo Asset Management 7.6 je resnično zrel programski paket. Več kot deset let izkušenj in gore podatkov so razvijalcem omogočile dobro poznavanje najrazličnejših poslovnih procesov. Na ta račun tudi vgrajena analitika Cognos Business Intelligence Enterprise V10.2 postreže z izjemno učinkovitostjo in natančnostjo, vrednostim kazalnikov lahko odločevalci popolnoma zaupajo. Programski paket sedaj obsega kar 16 vsebinskih paketov, prilagojenih posameznim področjem dela – upravljanju virov, dela, delovne sile, sistemov in naprav, zalog ...

Poslovna inteligenca in analitika sta vgrajeni v vrsto aplikacij. Maximo Scheduler tako ponuja odlične modele za avtomatizacijo posameznih delovnih postopkov, terminiranje proizvodnje ali vzdrževanja, izravnavo obremenjenosti virov in njihovo dinamično določanje nalogam ... Napredek je očiten tudi na področju mobilnega dela, Maximo Anywhere namreč podpira naprave s sistemi Android ter iOS ter upravljanje na daljavo in dodaja nove funkcije, ki omogočajo delo v realnem času (izmenjava fotografij s terena, branje teksta vzdrževalcem ...). Maximo Anyplace pa zaposlenim omogoča mobilen dostop do številnih storitev in podatkov v informacijskem ter povezanih sistemih podjetja. Poslovno obveščanje je prisotno na vsakem koraku, saj Maximo Asset Management 7.6 zagotavlja izboljšano analizo podatkov za edinstvene poslovne potrebe, podprti so ad-hoc poročanje, najrazličnejši KPIji, poročanje BIRT, poročanje Cognos in številne druge oblike poročil.

Prenova funkcionalnosti je obsegala tudi učinkovitejši uvoz podatkov (podatkovnih baz) in integracijo z drugimi aplikacijami (možnost uporabe avtomatiziranih skript). Sedaj lahko skrbniki sistemov prenesejo celotne pakete vsebine procesov, s čimer pridobijo podatke o dobrih praksah in prihranijo čas pri konfiguriranju. IBM Maximo Asset Management 7.6 je preprosto povedano – preprosto boljši.

Dodajte nov komentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.