Učinkovite informacijske rešitve

Nahajate se tukaj

Informatika učinkovito podprla upravljanje in izvajanje storitev IT zase in svoje naročnike

Želja Informatike, d. d., je bila vzpostaviti storitveni center za učinkovito upravljanje s procesi in povečati učinkovitost. Implementacija, ki še poteka, bo prinesla mnogo prednosti.

Informatika, d. d., svetuje pri izgradnji celovitih informacijskih sistemov, posameznih obsežnih informacijskih rešitev, podatkovnih skladišč in direktorskih informacijskih sistemov, del dejavnosti pa predstavlja tudi organizacija seminarjev in tečajev. Je sodobno, odzivno in razvojno naravnano podjetje, ki je cenjen partner v slovenskem elektroenergetskem prostoru. 

Izziv

Vzpostaviti storitveni center za učinkovito upravljanje s procesi, povečati učinkovitost, zmanjšati operativne stroške in povečati transparentnost poslovanja za naročnike, ob tem pa ohraniti najvišjo raven kakovosti storitev.

Komponente

Produkt IBM SmartCloud Control Desk za celovito upravljanje sredstev in storitev IT.

Implementacija

Implementacija še poteka. Na začetku smo pokrili delo storitvenega centra, procese upravljanja zahtevkov za storitve in incidente. V nadaljevanju smo implementirali proces upravljanja problemov, trenutno pa izvajamo še implementacijo procesov za zaračunavanje storitev. 

Prednosti

Rešitev prinaša stroškovne in časovne prihranke, omogoča večjo fleksibilnost poslovanja, enostavno združljivost in povezljivost z drugimi sistemi ter povečuje transparentnost poslovanja za naročnike.

Pošljite povpraševanje