Učinkovite informacijske rešitve

Nahajate se tukaj

Spremljanje delovanja in upravljanje zmogljivosti

Obstoječa orodja, ki spremljajo posamezna sredstva, običajno ne morejo rešiti težav z razpoložljivostjo in učinkovitostjo delovanja aplikacij. IT oddelek porabi velik del svojega časa za ugotavljanje, izločitev in odpravljanje takih težav, vendar se številne kljub temu pogosto ponavljajo. Odgovorni za njihovo odpravljanje so prisiljeni znova in znova ponavljati iste postopke, s tem pa jim zmanjkuje časa za pomembna in nujna poslovna opravila, ki se jim morajo posvečati.

Programska oprema, ki nadzira sredstva v podjetju, je lahko pri reševanju težav v veliko pomoč. Funkcije, ki jih ponuja za samodejno upravljanje, so uporabljene za zmanjšanje motenj poslovanja in zagotavljanje večje učinkovitosti informacijske tehnologije. Pridobljeni podatki se shranijo in analizirajo za boljše razumevanje trenutne uporabe ter predvidevanje prihodnjih gibanj sistemske učinkovitosti delovanja. Omogočeno je učinkovito odpravljanje ozkih grl in dejavnikov, ki lahko vplivajo na učinkovitost in morebitne izpade delovanja.

Takšna programska oprema omogoča hitro obveščanje in poročanje pristojnim službam, kar posledično pomeni hiter odziv in odpravo napak ter dobro učinkovitost in razpoložljivost ključne IT infrastrukture.

 

Produkti, ki vam jih nudimo na področju spremljanja delovanja in upravljanja zmogljivosti:

  • Nagios/Icinga,
  • AKCP nadzorni krmilniki in senzorji,
  • IBM Tivoli Monitoring.